Basismodule: Aplomb en interne stabiliteit

De basiscursus Aplomb bestaat uit 5 lesdagen. We werken uit het boek 'Yoga en Aplomb' en bouwen stap voor stap het gevoel van dragende stabiliteit op.
Je ervaart in deze cursus nieuwe dieptes in yoga-beoefening. Niet altijd makkelijk omdat je uitgedaagd wordt gewoones te herzien en los te laten. Maar zeker verrijkend.
In deze cursus worden de Aplomb-oefeningen ingezet om stabiliteit te ervaren in de verschillende lichaamssegmenten. daarin wordt de koppeling gelegd tussen het ervaren van een dragende basis, en het ervaren van veiligheid en stevigheid in jezelf. Naast anatomische onderbouwing wordt ook info over zelfregulatie bijgevoegd.
In de lesdagen wordt gewerkt vanuit de lichaamssegmenten rond het bekken, onderbuik/onderrug, bovenbuik/middenrug, hart/bovenrug en nek/keel.Naast de vooroefeningen uit boek werken we met een aantal coachingstechnieken om de onderliggende thema's voelbaar te maken. Deze thema's zijn:
eigen basis, zelfvertrouwen, begrenzen en vormgeven, zelforganisatie en harmonie.

Het vinden van balans, spierbalans en stabiliteit, en de kennis hoe je de verschillende oefeningen kan gebruiken, liefst in combinatie met oefenstof die je al gebruikt,
geeft nieuwe mogelijkheden en ingangen bij het lesgeven.
De module die in februari 2020 start, is de laatste module die in deze vorm gegeven wordt. Vanaf 2020 wordt de structuur van de modules veranderd.

Voorjaar 2020: Aplomb en interne stabiliteit (7). Nijmegen. Inschrijven is mogelijk.

Docent: Maartje van Hooft. Lokatie: Schependomlaan 17e, Nijmegen. Sarvata.
Data: vrij 14 feb 2020, vrij 13 maart, vrij 10 april, vrij 8 mei, vrij 19 juni 2020, van 9.30 uur tot 16.45 uur.
Kosten gehele module: € 445,- lunch niet inbegrepen. 
Het boek 'Yoga en Aplomb' kan tegen gereduceerd tarief (€ 15,-) aangeschaft worden.
Opgave via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0570-606106. 
Door de VYN erkend als bijscholing, voor 30 punten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.