Basismodule: Aplomb en interne stabiliteit

De basiscursus Aplomb-yoga bestaat uit 5 lesdagen. Je ervaart in deze basis-cursus nieuwe dieptes in yoga-beoefening. Niet altijd makkelijk omdat je uitgedaagd wordt gewoontes te herzien en los te laten. Maar zeker verrijkend en aanvullend. We werken uit het boek 'Yoga en Aplomb' en bouwen stap voor stap het gevoel van dragende stabiliteit op.

In deze cursus worden de Aplomb-oefeningen ingezet om stabiliteit te ervaren in de verschillende lichaamssegmenten. Daarin wordt de koppeling gelegd tussen het ervaren van een dragende basis, en het ervaren van veiligheid in jezelf. Naast anatomische informatie en onderbouwing, wordt ook neurologische info over zelfregulatie bijgevoegd.

In de lesdagen wordt gewerkt vanuit de lichaamssegmenten rond het bekken, onderbuik/onderrug, bovenbuik/middenrug, hart/bovenrug en nek/keel. Naast de vooroefeningen uit het boek doen we een aantal coachingstechnieken om de onderliggende thema's van binnenuit voelbaar te maken. Deze thema's zijn:
eigen basis, zelfvertrouwen, begrenzen en vormgeven, zelforganisatie en harmonie.
Ondersteunende informatie vanuit de polyvagaaltheorie (neurologie) wordt gekoppeld aan anatomische info. De koppeling van verschillende invalshoeken: theorie, praktijk, bewegingservaring en gevoelservaring geven een zo compleet mogelijke verbinding met een lichaamssegment, die verrijkend en voedend is. 

Najaar 2019: Aplomb en interne stabiliteit (6). Deventer, gestart.

Docent: Maartje van Hooft. Lokatie: Nieuwstraat 55, Deventer.
Data: vrij 20 sept 2019, vrij 18 okt, vrij 8 nov, vrij 6 dec 2019, vrij 17 jan 2020, van 9.30 uur tot 16.45 uur.

Voorjaar 2020: Aplomb en interne stabiliteit (7). Nijmegen. Inschrijven is mogelijk.

Docent: Maartje van Hooft. Lokatie: Schependomlaan 17e, Nijmegen. Sarvata.
Data: vrij 14 feb 2020, vrij 13 maart, vrij 10 april, vrij 8 mei, vrij 19 juni 2020, van 9.30 uur tot 16.45 uur.
Kosten gehele module: € 445,- lunch niet inbegrepen. 
Het boek 'Yoga en Aplomb' kan tegen gereduceerd tarief (€ 15,-) aangeschaft worden.
Opgave via mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch: 0570-606106. 
Door de VYN erkend als bijscholing, voor 30 punten.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, met achtergrondinfo en oefensets.